Postat la 24/08/2022

Uneori, se poate întâmpla ca salteaua pe care dormim să acumuleze urme de murdărie și microbi. Salteaua reprezintă o piesă importantă a dormitorului nostru, așadar, curățarea regulată a acesteia este importantă pentru prelungirea duratei de viață a patului tău și, de ce nu, chiar și pentru reducerea alergiilor. Atunci când ne confruntăm cu această problemă și vrem să o rezolvăm acasă, apar și întrebările: „Cu ce se curăță salteaua de pete?” sau „Cu ce se spală salteaua de pat?”. Dacă nu ai mai curățat saltele pat, atunci trebuie să știi câteva trucuri simple, dar eficiente. Din fericire, există câteva metode simple prin care poți curăța corect o saltea. Iată câteva sfaturi utile:
 1. Evaluează daunele
Verifică atent dacă pe saltea sunt prezente pete, decolorări, dacă are un miros neplăcut sau dacă există alte semne care îți pot indica faptul că o anumită zonă va avea nevoie de o atenție suplimentară.
 1. Aprovizionează-te cu ustensilele necesare pentru curățat saltele pat
Pentru a spăla și curăța corect o saltea de pat, vei avea nevoie de:
 • Apă rece;
 • Bicarbonat de sodiu (ingredientul secret, care face minuni);
 • Cârpe sau prosoape pentru curățare;
 • Un detergent de rufe, care să nu conțină înălbitori sau parfum;
 • Un detergent de vase.
Încearcă să fii atent la alegerea detergenților pentru spălat saltea pat și să nu folosești un produs prea dur, care ar putea duce la deteriorarea saltelei. De asemenea, încearcă să reții că este destul de important să alegi detergenți cu un miros mai puțin pronunțat sau chiar fără miros, deoarece mirosul va rămâne mult timp în saltea.  
 1. Folosește aspiratorul
O metodă de curățat saltele pat este să folosești accesoriul pentru tapițerie al aspiratorului. Asigură-te că ai aspirat părțile laterale ale patului pentru a îndepărta praful și întinde materialul pentru a îndepărta resturile de pe cusături.
 1. Curăță petele și zonele decolorate
Pentru a curăța perfect petele și zonele decolorate ai putea folosi următoarea metodă: aplică o cantitate mică de soluție de curățare sau chiar detergent de vase pe o cârpă. Aplică apă rece ( nu multă) pe o altă cârpă și șterge zona unde este prezentă pata. Dacă este necesar, repetă procesul de mai multe ori, până când pata dispare. Atenție!: Nu aplica niciodată soluția de curățat saltele pat direct pe suprafața saltelei. Folosește o cârpă!
 1. Folosește bicarbonat de sodiu
După ce ai reușit să scapi de pată și ai lăsat salteaua să se usuce bine, poți aplica un strat subțire de bicarbonat de sodiu. Acesta ajută la absorbția umidității și la neutralizarea mirosului. Lasă-l să acționeze câteva ore (cel puțin 2-3 ore).
 1. Aspiră bine bicarbonatul de sodiu
După ce ai lăsat bicarbonatul să acționeze câteva ore, aspiră bine salteaua, folosind accesoriul pentru tapițerie al aspiratorului.
 1. Curăță salteaua pe ambele părți
Întoarce salteaua pe ambele părți și nu neglija partea inferioară, deoarece și acolo se depune murdăria. Folosește aceste metode pentru a obține o saltea care să arate ca nouă! Nu uita! Curățarea regulată ajută la prelungirea duratei de viață a saltelei. Citește și Cele mai bune saltele de pat din gama VreiMobila.ro. Alege un model si bucura-te de un somn odihnitor!