Postat la 05/05/2023

Amenajarea unei case în stil mediteranean este o alegere excelentă pentru cei care doresc să aducă o notă de căldură și stil în casa lor. Stilul mediteranean este un amestec de influențe din țările din jurul Mării Mediterane, cum ar fi Grecia, Italia și Spania.

Iată cum puteți obține o atmosferă autentică în casa dumneavoastră:

  1. Culori calde și luminoase

Stilul mediteranean este caracterizat prin utilizarea culorilor calde și luminoase, cum ar fi alb, bej, galben, portocaliu sau roșu. Aceste culori aduc o notă de căldură și luminozitate în casa dumneavoastră, astfel încât puteți utiliza aceste culori pentru pereți, perdele, covoare sau accesorii decorative.

  1. Utilizarea piatrei și lemnului

Piatra și lemnul sunt materiale tradiționale utilizate în stilul mediteranean. Acestea aduc o notă naturală și rustică. Puteți utiliza aceste materiale pentru podele, pereți, mobilier sau decorațiuni, pentru a crea un aspect autentic.

  1. Mobilier simplu și confortabil

Mobilierul în stil mediteranean trebuie să fie simplu, confortabil și practic. Mobilierul trebuie să fie realizat din materiale naturale, cum ar fi lemnul sau răchita iar culorile trebuie să fie luminoase și calde. Canapelele și fotoliile trebuie să fie confortabile și să aibă perne moi, pentru a adăuga o notă de confort și căldură.

  1. Accesorii decorative

Accesoriile decorative sunt importante pentru amenajarea unei case în stil mediteranean. Puteți utiliza perne moi și colorate, covoare tradiționale, plante, lampadare și candele pentru a adăuga o notă de stil și căldură. Accesoriile trebuie să fie realizate din materiale naturale, cum ar fi lemnul, piatra sau răchita.

  1. Utilizarea mozaicului

Mozaicul este un element tradițional în stilul mediteranean și poate fi utilizat în diferite moduri pentru a crea o atmosferă autentică. Puteți utiliza mozaicul pentru pardoseli, pereți sau chiar pentru blaturile de bucătărie sau baie.

  1. Utilizarea de plante și flori

Plantele și florile sunt un alt element important în amenajarea unei case în stil mediteranean. Acestea aduc o notă de prospețime și culoare. Puteți utiliza plantele și florile în ghivece sau vaze sau le puteți amplasa direct pe pereți, pentru a crea un efect de grădină interioară.

  1. Utilizarea draperiilor

Draperiile sunt importante în amenajarea oricărei case iar într-o casă în stil mediteranean acestea pot fi utilizate pentru a crea o atmosferă relaxantă. În general, draperiile din bumbac sau lână sunt cele mai potrivite pentru acest stil deoarece sunt materiale naturale care permit trecerea aerului și a luminii. De asemenea, este recomandat să alegeți culori luminoase și deschise pentru draperii, cum ar fi alb, crem sau galben pal, pentru a crea o atmosferă plină de lumină.

Te-ar putea interesa și articolul nostru despre design interior in stil boem.