Ce este stilul industrial?

Stilul industrial utilizat în design interior este definit de elementele arhitecturale dintr-un spațiu. Alte stiluri preferă ascunderea țevilor și conductelor, dar cel industrial îmbrățișează aceste elemente, făcându-le un punct focal. Designul interior industrial este brut și oferă o atmosferă relaxantă. Reușind să păstreze spațiul practic și neaglomerat, acest stil este primitor și relaxant.

Design interior industrial- Caracteristici

În esență, stilul industrial se bazează pe încorporarea materialelor de construcție în cameră. Căpriori, lemn, fier, cărămidă, beton, toate sunt elemente de bază ale acestui stil. Spațiile ar trebui să aibă un plan deschis, precum fabricile din care sunt inspirate. Camera ar trebui să fie neaglomerată, cu un amestec de linii drepte curate, precum și margini curbate. Dincolo de aceste linii directoare, există flexibilitate pentru a personaliza stilul industrial. Aspectul permite mai multă personalizare în ceea ce privește decorul.

Caracteristici ale stilului industrial:

Pereți din cărămidă la vedere

Una dintre cele mai apreciate și râvnite caracteristici ale stilului de decor industrial sunt pereții din cărămidă expusă. Ar putea părea neplăcut pentru unii, dar acele tonuri de teracotă se încălzesc instantaneu, în timp ce aspectul lor dur adaugă un fundal texturat. Poți obține acest aspect și cu vopsea.

O paletă de culori neutre și pământii

Vrei să obții un design industrial dar nu ai cărămizi expuse pe perete? Nici o problemă. Poți obține acest stil folosind culori precum bej pământiu, gri cărbune sau chiar alb.

Living în plan deschis

Probabil cel de-al doilea factor cel mai recunoscut al stilului industrial este livingul în plan deschis - din nou, datorită imaginii caselor industriale originale. Mai multe case au fost create dintr-un spațiu enorm de fabrică. Acum, mai recent, pe măsură ce casele noastre au devenit multifuncționale, ele sunt transformate în spații de locuit în plan deschis. Cheia este folosirea unor piese mari de mobilier, cum ar fi o canapea mare în formă de L, o insulă de bucătărie sau o masă lungă de sufragerie, pentru a obține un plan deschis.

Poți arunca o privire pe articolul nostru cu idei de amenajare living cu bucătărie open space.

Un amestec de piese de mobilier moderne și vintage

Contrastul dintre mobilierul modern și cel vintage este esențial atunci când vine vorba de stilul de design interior industrial. Decorul în stil industrial îmbină contemporanul cu farmecul vintage.

Grinzi și țevi metalice vizibile

Dacă ai grinzi metalice sau țevi expuse, atunci mergi înainte în cursa pentru obținerea unui design industrial-chic. Într-o casă modernă, poți adăuga caracteristici precum iluminatul cu filament expus sau pardoseala din beton lustruit. De fapt, simpla folosire a multor metale groase poate crea acest efect. Radiatoarele rustice din fontă sunt o modalitate excelentă de a obține acest aspect, în timp ce rafturile cu suporturi metalice sunt un exemplu excelent al popularității în creștere a tendinței de decor industrial, ca să nu mai vorbim de cât de versatile pot fi.