Postat la 30/01/2023

Anul 2023 aduce cu sine o serie de tendințe noi în designul interior. Tendințele acestui an se concentrează în special pe confort, funcționalitate și personalizare.

Iată care vor fi tendințele de design interior ale anului 2023:

  1. Designul biophilic

Designul biophilic se concentrează pe conectarea oamenilor cu natura prin intermediul designului interior. Această tendință este reprezentată de plante și elemente naturale în interiorul casei, dorin să creeze un mediu mai sănătos și mai relaxant. Este caracterizat prin plante în ghiveci, pereți vii, panouri de iarbă artificială, texturi și culori care evocă natura.

  1. Culori deschise și neutre

Culorile deschise și neutre, cum ar fi albul, bejul și griul, continuă să fie populare în acest an. Aceste culori creează un aspect curat și ordonat, iar împreună cu accentele de culoare, pot crea un mediu relaxant și confortabil.

  1. Texturi naturale

Texturile naturale cum ar fi lemnul, piatra naturală, lâna și inul vor fi tot mai populare în acest an. Aceste texturi aduc un plus de caracter și personalitate în spațiu, reușind să creeze un mediu cald și confortabil.

https://vreimobila.ro/biblioteca-living-berna-170x180x46-cm-pal-nuc/

  1. Designul personalizat

Designul personalizat se concentrează pe crearea unui spațiu care se potrivește nevoilor și personalității fiecărui individ. Acest lucru poate fi realizat prin adăugarea de accente și decor care reflectă personalitatea și stilul fiecăruia, precum și prin utilizarea de mobilier personalizat și materiale unice. Aceasta tendință se concentrează pe crearea unui spațiu unic care reflectă personalitatea și stilul fiecăruia.

  1. Materiale reciclate

Materialele reciclate și sustenabile vor fi tot mai populare în acest an. Acestea vor fi utilizate atât în mobilier cât și în decor, creând un spațiu care este plăcut atât din punct de vedere estetic cât și ecologic.

  1. Mobila multifuncțională

Mobilierul multifuncțional va fi tot mai popular în acest an, deoarece se concentrează pe maximizarea spațiului și utilizarea eficientă a acestuia. Exemple de mobilier multifuncțional sunt canapelele extensibile, mesele pliabile și paturile cu depozitare incorporată.

Pat cu noptiere încorporate în tăblie

Colțar extensibil Cuba

  1. Tech-integration

Integrarea tehnologiei va deveni tot mai importantă în acest an. Se vor vedea tot mai multe sisteme de control inteligent și device-uri integrate în mobilier, precum și utilizarea de materiale inteligente care pot reacționa la schimbările de mediu.

Dormitor Mozart

Acestea sunt doar câteva dintre tendințele de design interior din 2023. Fiecare dintre aceste tendințe se concentrează pe crearea unui spațiu confortabil, funcțional și personalizat, care se potrivește nevoilor și personalității fiecăruia.

Vezi și articolul nostru despre culori mobilă living.