Designul meselor și scaunelor pentru zona de luat masa a evoluat semnificativ în ultimii ani, oferind astfel o varietate de opțiuni și modele pentru amenajarea interioară. Indiferent de preferințele personale, există multe idei interesante de scaune și mese pentru a adăuga stil și eleganță zonei de dining. În acest articol, vom explora cele mai populare trenduri în designul meselor și scaunelor, pentru a vă ajuta să găsiți cele mai bune modele pentru amenajarea zonei de luat masa.

Modelul mesei

În ultimii ani, modelul mesei a început să devină mult mai diversificat, îndepărtându-se de la stilurile clasice de mese dreptunghiulare sau rotunde. Mesele extensibile  sunt o opțiune populară pentru cei care au nevoie de mai mult spațiu pentru oaspeți, dar și pentru a maximiza eficiența spațiului din zona de dining. În plus, mesele cu forme neconvenționale, cum ar fi cele în formă de barcă sau ovale, sunt de asemenea la modă în acest moment, aducând un element de originalitate în amenajarea dining-ului.

Model masa extensibila

Model masa ovala

Modele de scaune

Scaunele pentru zona de dining joacă un rol important în amenajarea interioară, fiind la fel de importante ca și masa. În ceea ce privește stilul scaunelor, cele cu spătar înalt sunt la modă, oferind un suport ergonomic și un aspect elegant. Scaunele tapițate într-un material plăcut la atingere, cum ar fi pielea sau stofa, sunt de asemenea populare, adăugând un nivel suplimentar de confort. Pentru cei care preferă un stil mai minimalist, scaunele fără brațe și spătar pot fi o alegere excelentă.

Model scaun cu spatar inalt

Model scaun tapitat cu stofa

Amenajarea dining-ului

Atunci când amenajați zona de dining este important să aveți în vedere nu doar mesele și scaunele, ci și alte aspecte ale decorului. Iluminarea adecvată poate face o diferență semnificativă în crearea unei atmosfere confortabile și plăcute. De asemenea, accesoriile, cum ar fi draperiile și covoarele, pot adăuga o notă de culoare și personalitate zonei de dining.

Modele de mese și scaune

În ceea ce privește modelele de mese și scaune, există multe opțiuni disponibile. Mesele din lemn masiv sunt o alegere clasică și atemporală, adăugând o notă de calitate și durabilitate în amenajarea interioară. Scaunele cu brațe și spătar înalt sau cele tapițate pot fi o alegere excelentă pentru cei care doresc să adauge un element de eleganță și rafinament. Pentru cei care preferă un stil mai modern, mesele din sticlă și scaunele cu structură din metal pot oferi un aspect contemporan.

Există multe trenduri actuale în designul meselor și scaunelor pentru zona de luat masa, iar acestea sunt influențate de preferințele și nevoile individuale ale fiecărei persoane. Indiferent de stilul preferat sau de amenajarea interioară a casei, există o varietate de idei de scaune și mese disponibile pentru a alege cea mai potrivită combinație. În final, în amenajarea unei zone de luat masa, atât mesele, cât și scaunele sunt importante, deoarece creează o atmosferă plăcută și confortabilă în jurul mesei. Așadar, fie că alegeți un model clasic sau modern, asigurați-vă că vă place și vă oferă confort și funcționalitate.