Locuiești într-o casă mică? Există o mulțime de modalități de a crește aspectul vizual al spațiului tău, chiar dacă nu poți crește suprafața reală. Acest lucru include o mare varietate de culori care pot face o cameră să pară mai mare – și să se simtă, de asemenea, mai mare. Făcând alegeri inteligente cu schemele de culori ale casei tale, poți crea iluzia de mai mult spațiu și poți ajuta la o mai bună utilizare a spațiului de care dispui.

Chiar și cu cele mai bune intenții, alegerea greșită a culorii vopselei pentru un living mic îl poate face să se simtă închis și claustrofob. De fapt, adesea nu înțelegem impactul culorilor din casă până când nu ajungem să lucrăm strategic cu paleta de culori sau nu alegem din greșeală o culoare care dă efectul opus a ceea ce dorim să obținem.

Cele mai bune culori pentru un living mic și modern sunt cele care lucrează atât cu trăsăturile naturale ale spațiului, cât și cu lumina naturală disponibilă pentru a oferi o transformare vizuală care sugerează că există mai mult spațiu.

Deși se crede adesea că nuanțele deschise sunt cea mai potrivită alegere când dorești să faci o cameră mică să pară mai mare, nu ești chiar atât de limitat când vine vorba de paleta de culori.

Iată care sunt culorile care pot face un living mic și modern să pară mai mare:

Culori living mic

Albastru deschis

Albastrul deschis este o nuanță blândă care oferă o notă liniștitoare oricărei încăperi. De asemenea, poate ajuta o cameră să se simtă mai mare, în special atunci când este combinată cu alte culori deschise pe tavan, ornamente și uși.

Albastru închis

Dacă totuși preferi nuanțele mai închise, ia în considerare nuanțele de albastru precum bleumarin și indigo. Când sunt utilizate cu înțelepciune, cum ar fi pe un perete de accent, cu blocare a culorilor sau asociate cu accente de nuanțe similare, aceste tonuri bogate pot spori dramatismul spațiului tău și, implicit, sentimentul de spațiu.

Gri rece

Griurile într-o varietate de nuanțe sunt un alt înlocuitor excelent pentru alb. Atunci când te gândești la dimensiunea camerei, poți opta pentru o nuanță rece, pentru a adăuga luminozitate și profunzime, în special în camerele care primesc doar cantități moderate de lumină.

Verde deschis

Verdele deschis poate mări vizual spațiul, oferind în același timp aspecte liniștitoare similare cu albastrul deschis.

Roz pudră

Rozul pudră este o nuanță asemănătoare cu cea a piersicii și se potrivește perfect în camerele în care lipsește lumina naturală. Combină rozul cu nuanțe neutre, cum ar fi bejul și albul, pentru echilibru și poți obține imaginea unei camere mai mari și mai luminoase decât înainte.

Alb

Am fi neglijenți dacă nu am menționa albul în această listă de culori care fac un living mic să să pară mai mare. Acestea fiind spuse, albul rămâne o soluție excelentă în îndeplinirea acestui scop. Poți folosi albul și alături de o altă culoare, acolo unde este cazul.

Vezi și care sunt cele mai întâlnite greșeli de amenajare a camerelor mici.