O cameră mică se poate simți limitată, dar, camerele mici au totuși propriile avantaje! În primul rând, sunt mai confortabile iar o ambianță confortabilă este destul de greu de obținut într-o cameră mare. Cu toate acestea, o cameră mică are nevoie de o atenție suplimentară în procesul de amenajare, pentru a nu se simți înghesuită sau aglomerată.

Majoritatea camerelor întâmpină provocări de amenajare, trebuie doar să îți dai seama cum să maximizezi ceea ce ai, pentru a-ți pune în valoare bunurile.

Dacă amenajezi o cameră mică sau proiectezi o casă mică, în acest articol poți găsi o multitudine de informații utile, pe care le poți lua în considerare atunci când îți amenajezi spațiul.

În această postare vom enumera câteva greșeli des întâlnite atunci când vine vorba de capitolul amenajare camere mici, alături de câteva soluții simple și accesibile pentru a te ajuta să creezi o cameră de vis!

  1. Amplasezi prea multe piese mici

Prima și cea mai frecventă greșeală de amenajare camere mici este amplasarea prea multor piese mici într-o singură cameră. Pare contra-intuitiv, dar spațiile mici nu vor părea neapărat mai mari dacă sunt mobilate cu piese mici. Deși mobilierul la scară adecvată ajută, prea multe piese mici vor face totuși o cameră să se simtă aglomerată.

Sfat: Începe prin a elimina excesul. Poți înlocuiți mai multe articole mici cu unul sau două de dimensiuni mai puțin proeminente. De exemplu, mai multe mese mici ar putea fi înlocuite cu o măsuță de cafea cu spațiu pentru depozitare.

Aici găsești diverse modele de măsuțe de cafea, ideale pentru camere mici.

  1. Nu utilizezi spațiului vertical disponibil

Camerele mici nu oferă suficient spațiu pe podea și cu cât îl încarci mai mult cu piese de mobilier inutile, cu atât vei avea mai puțină suprafață disponibilă. Iar atunci când podelele sunt acoperite cu multe piese de mobilier mici, camera se va simți aglomerată și incomodă.

Sfat: Rezolvă-ți problemele de spațiu și îmbunătățește aspectul vizual al camerei tale “privind în SUS.”  Așadar, dacă ai spațiu disponibil pe perete, folosește-l!

  1. Nu există suficientă lumină

Lumina naturală sau chiar și cea artificială pot face o cameră mică să se simtă mai primitoare. Camerele mici pot avea unele dezavantaje atunci când vine vorba de iluminare. Acestea pot avea mai puține ferestre sau dimensiuni mai mici ale ferestrelor și ușilor iar în felul acesta, camera nu va primi suficientă lumină.

Din fericire, există câteva trucuri simple pentru amenajare camere mici!

Sfat: Maximizează lumina cu ajutorul următoarelor trucuri simple:

  • Utilizează oglinzi mai mari pentru a reflecta lumina în părțile întunecate ale unei camere;
  • Folosește mai multe lămpi de accent în cameră;
  • Camerele cu lumină naturală pot fi îmbunătățite prin culori neutre și deschise pe perete.
  • Camerele lipsite de lumină naturală pot fi îmbunătățite prin lumină artificială și adăugarea de culoare în contraste, cum ar fi o culoare mai închisă pe pereți și ornamente albe strălucitoare.
  1. Piese voluminoase cu forme neadecvate

Camerele mici pot fi la fel de confortabile ca cele mari, dacă mobilierul are o formă adecvată. Când mergi la cumpărături de mobilier, de obicei, primul gând care ne apare în minte este confortul sau aspectul piesei. Dar la fel de important pentru o cameră mică este să evaluezi forma piesei pe care o privești.

Sfat: Alege cu grijă forma pieselor de mobilier!

Aceste detalii nu sunt la fel de semnificative într-o cameră mare, dar într-un spațiu mic o piesă raționalizată poate face toată diferența.

  1. Nu acorzi importanță spațiilor de depozitare

Un element cheie în menținerea unui spațiu mic raționalizat și organizat este utilizarea eficientă a depozitării. Camerele mici au nevoie de spațiu de stocare la fel de mult, dacă nu mai mult decât camerele mai mari, așa că asigură-te că îl planifici cu grijă.

Problema unei camere mici este că ai spațiu limitat pentru a lucra (destul de evident, nu?), așa că trebuie să fii deosebit de atent în selectarea dimensiunilor și caracteristicilor adecvate ale pieselor de depozitare. Folosind prea multe piese în jurul camerei tale, spațiul va părea aglomerat, iar prea puține piese nu vor putea maximiza spațiul.

  1. Uiți de factorul CONFORT

Simplitatea este o idee bună pentru o cameră mică, dar uneori prea m

ultă simplitate poate face ca spațiul să se simtă neprimitor. Un spațiu mic va fi foarte confortabil cu accesoriile potrivite! Adaugă pături, perne, perdele, lumini, cărți – orice ți se pare confortabil.

O cameră mică poate fi atât de fermecătoare și funcțională dacă folosești trucurile potrivite pentru a profita la maximum de spațiu! Sperăm că articolul nostru te-a inspirat și ți-a oferit idei utile pentru amenajarea camerelor mici.

Dorești mai multe idei de amenajare camere mici? Aici găsești inspirația de care ai nevoie!