Publicat pe Lasă un comentariu

Ce este MDF ?

bunte mdf gefaerbtHvDTcFonRfDz9

bunte mdf gefaerbtHvDTcFonRfDz9

Placa fibroasă cu densitate medie, sau MDF, așa cum este cunoscut, este un produs din lemn extrem de popular și utilizat. De fapt, dacă ai întreba oamenii dacă știu ce înseamnă MDF, probabil că majoritatea dintre ei ar spune da – chiar și cei care nu sunt implicați activ în utilizarea produselor din lemn.

Cu toate acestea, oare știu oamenii ce este MDF-ul cu adevărat, în afară de faptul că este un tip de cherestea? Noi dorim să te ajutăm să îți formezi o imagine mai profundă asupra plăcilor fibroase cu densitate medie.

Ca o prezentare generală, putem spune că MDF-ul este un produs din lemn, creat prin descompunerea atât a lemnului de esență tare, cât și a lemnului de esență moale, în fibre de lemn, care sunt apoi combinate cu ceară și rășină, ce formează panouri plate și dure, atunci când se aplică temperaturi și presiuni extreme. Acest proces face ca produsele din material MDF să fie mai speciale.  Spre deosebire de placaj, MDF-ul nu are aspectul lemnului; are o culoare maro deschis consistentă, fără textură sau model perceptibil. MDF este, de asemenea, mult mai dur, mai neted și mai dens decât placajul și nu are goluri, noduri sau așchii.

Dacă ai fost curios să afli ce înseamnă MDF, probabil vrei să afli și care sunt beneficiile acestul material. Iată câteva dintre ele:

Beneficii material MDF:

 • Este foarte dur și dens, perfect plat și extrem de rezistent la deformare. De asemenea, este relativ ieftin;
 • Are două suprafețe super-netede (față și spate) care oferă un substrat aproape perfect pentru vopsire;
 • Deoarece este compus din produse secundare din lemn, îl poți tăia, freza și găuri folosind unelte standard pentru prelucrarea lemnului;
 • Piesele din MDF pot fi fixate împreună cu o mare varietate de cuie sau șuruburi, inclusiv șuruburi de buzunar;
 • Poate fi lipit împreună cu aproape orice tip de adeziv, inclusiv lipici de dulgher, adeziv de construcție și lipici poliuretan;
 • Poate fi prelucrat, rutat și modelat cu ușurință – fără rupere deranjantă sau așchiere;
 • Este compatibil cu lemnul masiv.

MDF melaminat vs MDF vopsit

Avantaje MDF melaminat:

 • MDF-ul melaminat reprezintă o variantă mai ieftină, dar destul de înțeleaptă, realizată prin aplicarea unui strat de melamină peste placa fibroasă. Melamina este folosită în principal ca suprapunere pentru lemn, placaj și material MDF;
 • Melamina a devenit o alternativă foarte rentabilă pentru lemnul natural;
 • MDF-ul melaminat este durabil și rezistent la umiditate, căldură, substanțe chimice și murdărie;
 • Este rezistent la zgârieturi și uzură și nu se murdărește la fel de repede ca alte tipuri de lemn;

Dezavantaje:

 • atunci când este supus unor greutăți mari, se poate deforma.

 

Avantaje MDF vopsit:

 • contribuie la crearea unei pelicule care poate rezista la un anumit nivel de umiditate și ajută la prevenirea daunelor cauzate de umezeală;
 • ajută la prevenirea mucegaiului;
 • poate fi vopsit într-o gamă variată de culori;
 • în cazul apariției unor zgârieturi, produsele din MDF vopsit pot fi reparate cu ușurință, prin simpla aplicare a unui nou strat de vopsea.

Dezavantaje:

 • Datorită caracteristiciolor sale, poate fi mai costisitor.

Deci, ce ai putea alege dintre MDF melaminat vs MDF vopsit?

Ei bine, așa cum am prezentat mai sus, fiecare dintre aceste materiale vine cu avantajele și dezavantajele sale, așadar, în funcție de necesitățile tale, dar și de bugetul de care dispui, vei putea alege materialul potrivit pentru tine.

 

 

MDF SAU PAL?

Un mobilier cu design modern este cel mai adesea realizat din MDF sau PAL iar alegerea materialelor reprezintă primul și cel mai important pas, ce trebuie luat în considerare înainte de a achiziționa orice piesă de mobilier.

PAL-ul

PAL-ul este realizat din așchii de lemn, zdrobite și amestecate cu lipici sau rășini sintetice, presate la cald. Stratul interior al panourilor realizate în acest fel conține particule grosiere, în timp ce straturile exterioare sunt netede, formate din particule mai mici. PAL-ul poate fi acoperit cu o peliculă de melamină, furnir sau diverse lacuri. Are un cost redus spre deosebire de alte materiale, precum MDF-ul sau lemnul masiv. PAL-ul vine la pachet cu o gamă largă de culori și texturi, o procesare relativ ușoară și un timp de fabricație mai scurt. Totuși, nu este atât de rezistent în condiții de umiditate ridicată.

MDF-ul

MDF-ul este fabricat în același mod ca și PAL-ul, cu diferența că lemnul compozit este tocat mai fin înainte de presare. MDF-ul are o densitate mai mare decât PAL-ul și o suprafață mult mai fină care îl face lucrabil. În cazul MDF-ului, marginile fronturilor pot fi rotunjite, eliminând astfel necesitatea aplicării marginii. Lipsa lor îi conferă un aspect mult mai elegant. Suprafața tare și fină permite și gofrarea diferitelor modele pe fronturi, care poartă denumirea tehnică de frezare. Cu ajutorul frezelor poți imita stilul clasic al mobilierului din lemn masiv. În acest caz, avantajele în favoarea MDF-ului sunt date de prețul redus și de proprietățile materialului care nu se dilată/contractează ca lemnul.

Rezultate spectaculoase se pot obține și din combinarea celor două materiale: carcasa și compartimentul din PAL, iar fronturile din MDF vopsite sau furniruite.

Acum că ți-am prezentat caracteristicile acestor materiale, ce vei alege? MDF SAU PAL?

Publicat pe Lasă un comentariu

Cum alegem canapeaua perfectă pentru living ?

canapea mars

canapea mars

Alegerea unei canapele noi poate fi mai dificilă decât pare. Pentru a te ajuta să alegi canapeaua perfectă pentru living, consultă aceste sfaturi, oferite de experții în design interior.

Cum să alegi canapeaua perfectă pentru casa ta?

Achiziționarea unei canapele poate fi o sarcină destul de grea, deoarece există foarte multe opțiuni pe piață. Fiind una dintre cele mai importante piese de mobilier dintr-o locuință, o canapea este în general o piesă care se păstrează mulți ani și poate dicta stilul sufrageriei tale. O mică cercetare în prealabil, împreună cu aceste sfaturi de stil de la experți, te vor ajuta să fii mai inspirat în alegerile tale.

Iată ce trebuie să iei în considerare înainte de a cumpăra o canapea pentru living:

 1. Dimensiunea

Una dintre cele mai frecvente greșeli pe care oamenii le fac atunci când cumpără o canapea este alegerea uneia care este fie prea mare, fie prea mică pentru spațiul disponibil. Pentru a evita acest lucru, măsoară zona în care vrei să amplasezi canapeaua înainte de a ajunge în magazine. O canapea ar trebui să fie de aceeași dimensiune ca și celelalte piese de mobilier, astfel încât să nu pară prea mare sau prea mică față de acestea.

Acum gândește-te la câți oameni trebuie să găzduiască canapeaua ta în mod regulat, dar și la dimensiunile acestora – așa cum canapeaua ta nu ar trebui să fie prea mare sau prea mică pentru spațiul tău, nu ar trebui să fie prea mare sau prea mică nici pentru oamenii care o folosesc. Dacă ești înalt, asigură-te că alegi o canapea suficient de adâncă pentru a te așeza confortabil. Dacă ești mai scund sau ai probleme cu genunchii, caută o canapea care să îți permită să te ridici ușor din ea.

Atunci când te uiți la canapelele din magazine, așează-te pe ele, relaxează-te și întinde-te, exact așa cum ai face și acasă. Dacă îți place să dormi pe canapea, asigură-te că brațele sunt bine poziționate pentru a putea face acest lucru.

 1. Stilul

Canapeaua pe care o alegi pentru livingul tău ar trebui să se afle în armonie cu restul mobilierului. Fiecare casă are un stil predominant, așa că este important să te asiguri că vei alege canapeaua potrivită, care va definitiva decorul casei tale.

Iată câteva modele canapele pentru living, disponibile pe site-ul nostru, în funcție de stil:

Canapea stil modern, extensibilă

canapea extensibila enjoy

Canapea stil clasic

canapea extensibila

Publicat pe Lasă un comentariu

Birou pentru copii. Amenajarea biroului pentru copii

Camera tineret tobi

Camera tineret tobi

Crezi că un birou în camera copiilor este inutil? Dacă răspunsul este da, atunci mai gândește-te! Încă de la o vârstă fragedă, copilul tău are nevoie de un spațiu, precum un birou, unde să-și poată desfășura activitățile.

Începând cu școala primară, un birou  pentru copii este esențial pentru a-i învăța să se concentreze. Pentru a-i încuraja pe copii să folosească biroul, indiferent de vârsta lor, ar trebui ca în camera acestora să existe un loc liniștit, funcțional și de bun gust, unde să își poată rezolva temele pentru școală.

Citește acest articol și descoperă sfaturile noastre, pentru a putea alege biroul potrivit pentru copilul tău!

Cum să alegem biroul pentru copii?

Alege un birou potrivit vârstei și înălțimii pe care o are copilul tău!

Fiind o piesă de mobilier esențială pentru dormitorul celor mici, biroul merită toată atenția părinților. Elev sau nu, biroul copilului trebuie să fie potrivit vârstei și înălțimii pe care acesta o are.

Dacă vârsta copilului este între 3 și 6 ani, ar trebui să alegi un mobilier special conceput pentru cei mici. Biroul trebuie să fie complet accesibil, astfel încât copilul să îl poată folosi după bunul plac.

Aici găsești și colecția nostră de birouri pentru copii!

Cum să creezi un spațiu de birou în camera copilului tău?

Alege un loc luminos!

Pentru a crea spațiul de birou perfect pentru camera copilului tău, plasează biroul într-un loc însorit, cu lumină naturală. De exemplu, poți amplasa biroul lângă fereastră. Iluminarea adecvată ajută la prevenirea oboselii ochilor și a durerilor de cap. Asigură-te că spațiul de lucru este suficient de luminos pentru lectură.

Alege scaunul potrivit!

Pentru a încuraja o postură sănătoasă și pentru a-ți ajuta fiul sau fiica să lucreze confortabil, alege un scaun de birou ergonomic, cu tetieră, suport lombar sau, de ce nu, chiar și cu suport pentru picioare. Aceste tipuri de scaune sunt reglabile pe înălțime, fiind ideale pentru copiii în creștere. Picioarele trebuie să atingă întotdeauna podeaua. Dacă picioarele atârnă, circulația nu se desfășoară corect, iar balansarea picioarelor poate distrage atenția copilului. Dacă este necesar, poți pune o cutie sau un obiect solid sub ele.

Model scaun cu suport lombar și tetieră  

s 112

Model scaun cu suport pentru picioare

s 110 maro

Aici poți vedea și restul colecției noastre de scaune pentru birou, potrivite oricărei vârste și adaptabile fiecărui buget.

Delimitează spațiul pentru studiu de restul camerei

Un spațiu stabilit special pentru studiu îi va ajuta pe copii să facă tranziția de la starea de relaxare, la cadrul de studiu și învățare.

Urmează sfaturile noastre și cu siguranță vei reuși să amenajezi un spațiu de studiu perfect pentru copilul tău!

Publicat pe Lasă un comentariu

Idei amenajare terasa la apartament.

16 Breathtaking Mediterranean Balcony Designs With Beautiful Views 15

16 Breathtaking Mediterranean Balcony Designs With Beautiful Views 15

După ce am trecut printr-o pandemie, am început să ne dăm seama cât de important este să avem propriul spațiu de relaxare acasă. Pentru unii, este în bucătărie, pentru alții în dormitor, pentru unii în sufragerie, iar pentru alții  în sala de jocuri. Acestea fiind spuse, un lucru pe care l-am ratat cu toții  în timpul acestei pandemii a fost  legătura cu lumea exterioară.

Dacă dorești o terasă pentru momentele de relaxare totală, ei bine, te anunțăm că acest lucru este posibil doar atunci când terasa ta este bine amenajată și oferă o atmosferă caldă și plăcută.

Iată câteva idei amenajare terasă pentru apartament:

Cum să proiectezi o terasă la apartament: 4 lucruri pe care trebuie să le știi

Adesea, a trăi în oraș înseamnă mai puțin spațiu disponibil, atât în ​​interior, cât și în exterior. Din acest motiv, a avea o terasă poate fi o adevărată comoară: o mică oază de liniște și bunăstare în care poți lua o pauză din ritmul agitat al vieții și unde îți poți reîncărca bateriile. Pentru ca acest mediu să fie cu adevărat confortabil, este esențial să proiectezi planul terasei și să pregăteși fiecare detaliu – de la alegerea materialelor la plante, de la pardoseală la iluminat – pentru a profita la maximum de potențialul exteriorului tău.

Există câteva sfaturi importante de care vei dori să ții cont atunci când îți proiectezi terasa la apartament. Vrei să știi care sunt acestea?

 1. Încearcă să realizezi acoperirea perfectă pentru confort maxim

Primul pas în proiectarea terasei tale este să studiezi orientarea locuinței tale, care poate determina modul în care împarți și utilizezi spațiul. Dacă apartamentul este orientat spre sud/sud-vest, va primi mai mult soare și, prin urmare, poate fi folosit pentru un lounge în aer liber cu canapele, perne moi și mese joase. Cu toate acestea, este esențial să te gândești la o acoperire care să protejeze terasa. Pe de altă parte, dacă terasa este orientată spre nord/nord-est, va fi umbră în cea mai mare parte a zilei. În acest caz, este mai bine să proiectezi o verandă, creând astfel un mediu mai cald, mai primitor care să fie protejat în lunile de iarnă, cu închideri laterale din sticlă care îți oferă o vedere neobstrucționată.

 1. Alege pardoseala potrivită pentru fiecare stil

Un alt aspect important de luat în considerare este pardoseala, iar atunci când o faci trebuie să te gândești atât la estetică, cât și la funcționalitate. În general, încearcă să alegi materiale rezistente la intemperii și antiderapante – precum piatra, gresia porțelanată sau lemnul tratat – pentru a crea un mediu sigur, confortabil, care să reflecte stilul preferat de tine, de la modern și minimalist, la intim și elegant.

 1. Încearcă să creezi o junglă urbană” pentru regenerare: o terasă înflorită

Căutarea simplității, armoniei și, bineînțeles, nevoia de a face din natură focusul de necontestat: acestea sunt câteva dintre imperativele noilor tendințe în DESIGN TERASE, pentru a crea o adevărată „jungă” urbană, chiar și în spații mici. Atunci când îți proiectezi terasa înflorită, trebuie să studiezi cu atenție plantele și aranjamentul lor, pentru a te putea simți ca într-o mică oază privată.

În primul rând, este necesar să se evalueze cât de însorită este terasa, temperatura și poluarea zonei înconjurătoare, condiții care pot afecta supraviețuirea plantelor. În general, ar trebui să acorzi prioritate plantelor perene pentru a te bucura de verdeață pe tot parcursul anului – precum cameliile, bambusul, erica, arțarul japonez și ierburile aromatice – sau plantele cățărătoare: frunzișul și florile luxuriante, care vor asigura o priveliște spectaculoasă.

În cele din urmă, amintește-ți că vei avea nevoie de o sursă de apă pentru a iriga plantele în lunile cele mai fierbinți.

Iată aici  o idee de raft pentru amplasarea plantelor de pe terasă.

 1. Apelează la iluminare personalizată

Ce poate fi mai plăcut decât să petreci o seară caldă pe terasa ta înflorată? Pentru a te bucura de viața urbană în aer liber chiar și în timpul orelor de seară și de noapte, un sistem de iluminat exterior este o necesitate. Atenție însă, pentru că iluminatul terasei nu trebuie sa fie niciodata prea puternic, luminând toată zona și enervând vecinii. Alege întotdeauna o lumină de intensitate scăzută, care să nu fie prea invazivă, difuză, pentru o ambianță intimă.

Încearcă să ții cont de aceste sfaturi și cu siguranță vei reuși să amenajezi terasa la care visezi, unde te vei putea bucura din plin de momentele de relaxare!

Publicat pe Lasă un comentariu

Idei amenajare living cu buget restrâns

ezgif.com gif maker 7

 

ezgif.com gif maker 7

Livingul este unul dintre cele mai frecvent utilizate spații din casă, așa că trebuie să arate bine și să reziste activităților zilnice. Crearea unui spațiu frumos și locuibil, în același timp,  poate părea un proiect dificil, dar totuși, nu trebuie să coste o avere. Dacă dorești o mică schimbare și lucrezi cu un buget restrâns, trucul este să găsești ideile de amenajare potrivite și piese de mobilier accesibile pentru sufragerie, care să ofere totodată și o imagine plăcută.

Odată ce investeși în câteva piese de calitate, redecorarea sufrageriei tale la un buget redus devine mai simplă. Câteva modificări în schema de culori, accesoriile decorative sau aspectul mobilierului pot face o diferență uriașă fără a provoca un impact mare asupra bugetului tău.

Folosește aceste idei de amenajare sufragerie rentabile, pentru a oferi spațiului tău o schimbare revigorantă!

 1. 1. Folosește elemente naturale ca decor pentru camera de zi

Plantele adaugă un element sculptural unei încăperi și adesea poți găsi soiuri cu întreținere redusă, la prețuri destul de accesibile. Caută plante cu forme interesante de frunze sau plante colorate pentru a aduce un plus de viață sufrageriei tale. Încercă să așezi o plantă în ghiveci pe măsuța de cafea pentru a servi drept piesă centrală sau umple un colț gol cu ​​o plantă suspendată.

Dacă sufrageria ta nu are lumină naturală sau nu ai încredere în abilitățile tale de îngrijire a plantelor, alege plantele artificiale cu aspect realist. Dacă stai la curte și ai flori în grădină, poți aduna câteva plante iar astfel vei obține un decor gratuit pentru camera de zi. Pune-le apoi într-o vază, pentru a crea un aranjament natural simplu.

Biblioteca Alin Alb

 1. Rearanjează mobilierul din sufragerie

Pentru a reîmprospăta sufrageria la preț accesibil, lucrează cu ceea ce ai deja. Curăță camera de obiectele care nu sunt utile, îndepărtează dezordinea și regândește aranjamentele de mobilier pentru a-ți reamenaja camera de zi, fără a cheltui nici un ban.

 1. Schimbă culoarea varului/ vopselei pentru o reîmprospătare a camerei de zi cu buget redus

O nouă culoare poate transforma complet o cameră. Foloște o nouă culoare pentru perete, folosește lac pentru a reîmprospăta podelele vechi sau vopsește o piesă de mobilier veche și vei vedea că totul va începe să prindă contur. Alege culorile pereților care favorizează starea de spirit (cu cât tonul este mai profund, cu atât este mai confortabilă senzația).

 1. Economisește și profită de decorul camerei de zi

Folosirea materialelor scumpe în moduri restrânse, dar semnificative, îți permite să te bucuri de lucrurile mai fine, menținând bugetul. De exemplu, investește într-o canapea din piele sau într-un scaun de accent, dar asociează-le cu o măsuță de cafea mai puțin costisitoare.

 1. Înfrumusețează accesoriile deja existente

Pentru un decor ieftin de sufragerie, îmbracă accesoriile existente cu detalii înfrumusețate. Micile upgrade-uri pot oferi un aspect mai elegant și personalizat. Încearcă să adăugi ornamente decorative distinctive, benzi de țesătură contrastante, nasturi vintage sau ciucuri jucăuși și franjuri pentru un aer proaspăt de personalitate.

 1. Adaugă tablouri interesante pe pereți

Din categoria de idei de amenajare pentru sufragerie cu buget restrâns, nu puteau lipsi tablourile. Dacă nu ai nimic pe pereți și vrei să faci o schimbare, adăugarea unor tablouri ar putea fi o alegere înțeleaptă de amenajare sufragerie cu buget restrâns. Poți adăuga tablourile pe peretele de deasupra canapelei sau pe un perete gol și astfel vei reuși să creezi un design modern și plăcut din punct de vedere vizual.

Living Elena

 1. Schimbă covorul

Covoarele sunt cea mai bună modalitate de a reîmprospăta un spațiu și de a crea o perspectivă diferită și există o mulțime de modele care sunt destul de ieftine.

Într-o cameră albă, simplă, cu canapele gri, negre sau bleumarin, adăugarea de culoare aduce cu adevărat un plus de prospețime. Așează covorul între canapele pentru a „ancora” spațiul, apoi poți folosi nuanța de accent pentru a adăuga și perne colorate, pentru o reîmprospătare rapidă a camerei cu un buget restrâns.

Citește și idei amenajare living pentru casă și apartament!