Măsuțele de cafea reprezintă mai mult decât un suport pentru căni sau cești! Măsuțele de cafea pot avea atât de multe funcții și sunt disponibile în atât de multe stiluri, forme și materiale, încât este ușor să te pierzi în alegeri.  Cu atâtea opțiuni existente pe piață, cum reușești să alegi măsuța potrivită pentru tine? Iată un ghid pentru alegerea măsuței de cafea- de la dimensiune, formă și material, până la funcționalități suplimentare. Înainte de a începe să cauți: Cel mai bine este să cumperi o măsuță de cafea după ce ai achiziționat însoțitorii ei esențiali: canapelele sau fotoliile. Acest lucru se datorează faptului că înălțimea, adâncimea și lățimea ideale pentru o măsuță de cafea depind de caracteristicile și dimensiunile canapelei, scaunelor sau fotoliilor. Iată ce trebuie să iei în considerare înainte de a cumpăra o măsuță de cafea:
  1. Dimensiunea
Dimensiunea perfectă a măsuței de cafea depinde de celelalte piese de mobilier din camera de zi. Din punct de vedere al înălțimii, măsuța de cafea ideală ar trebui să aibă aceeași înălțime cu fotoliul sau canapeaua sau puțin mai mică, deoarece ideea este să lași cafeaua jos pe masă, nu sus. O altă regulă generală este că lungimea mesei de cafea ar trebui să fie mai mică cu două treimi decât canapeaua. Dacă este mai mare de atât, s-ar putea să ocupe prea mult spațiu și să ofere imaginea unei camere înghesuite. Dacă livingul tău este mic, materialele potrivite pentru măsuța de cafea includ acril, sticlă, metal și suprafețe cu oglindă, care reflectă lumina și fac camera să pară mai mare. Măsuțele de cafea dreptunghiulare sau ovale au un impact mai mic asupra fluxului de trafic decât cele pătrate sau rotunde.   Model măsuțe cafea living mic- https://vreimobila.ro/masuta-de-cafea-mc-01/ https://vreimobila.ro/masuta-de-cafea-mc-64-culoare-neagra/ Dacă spațiul tău este mare, asigură-te că măsuța de cafea este suficient de voluminoasă, încât să existe un echilibru între aceasta și canapelele sau fotoliile din living. Cu cât sunt mai multe scaune sau fotolii în jurul măsuței de cafea, cu atât ar trebui să fie mai mare. Măsuță cafea living mare- https://vreimobila.ro/masuta-de-cafea-mc-27/
  1. Forma
Nu poți greși cu o măsuță de cafea dreptunghiulară, care se va afla în armonie cu majoritatea opțiunilor tradiționale de canapele. Este, de asemenea, o opțiune practică, deoarece oferă mult spațiu. Dacă ai sau plănuiești să ai copii, ia în considerare mesele rotunde, ovale sau cu margini rotunjite pentru a preveni accidentele nedorite. Alternativ, o masă cu o asemenea formă oferă personalitate și poate funcționa ca o piesă unică.
  1. Materialul
Alegerea materialului pentru măsuța de cafea va depinde de designul sufrageriei tale. De exemplu, un lemn mai deschis ar funcționa bine cu interiorul în stil scandinav, în timp ce un lemn mai închis s-ar potrivi stilurilor de design mai tradiționale. Singurul dezavantaj al meselor din lemn este întreținerea necesară. Amintește-ți să verifici dacă lemnul necesită produse de lustruire sau de curățare speciale și să folosești întotdeauna suporturi pentru a preveni petele. Dacă încerci să faci camera să pară mai mare, optează pentru acril transparent sau sticlă. Aceste materiale se îmbină cel mai bine cu stilurile de design moderne.
  1. Bonus: Funcționalități suplimentare
Nu este neobișnuit să găsești măsuțe de cafea care vin cu opțiuni pentru depozitare, cum ar fi rafturi, sertare sau compartimente. Unele sunt dotate cu suprafețe care pot fi ridicate pentru a lucra sau a mânca. Măsuță de cafea cu sertar- https://vreimobila.ro/masuta-de-cafea-mc-67-w/ Măsuță de cafea cu tabureți și spațiu pentru depozitare- https://vreimobila.ro/masuta-d-cafea-cu-6-taburete-mc-15/ Dacă ai nevoie de un aspect mai flexibil pentru camera ta, ia în considerare o măsuță de cafea care are în componență roți, în cazul în care trebuie să o muți. Vrei să afli și alte informații despre design interior? Dă un click aici și poți găsi idei pentru amenajarea livingului, dormitoarelor, bucătăriei, dar și multe altele.