Podul casei este unul dintre cele mai subapreciate si subutilizate spații din întreaga locuință. Adesea, este un spațiu de depozitare glorificat – un adevărat cimitir pentru articole diverse sau orice nu poți depozita în restul casei tale.

Chiar și atunci când podul este transformat într-un spațiu funcțional, există diverse provocări în amenajarea acestuia.

Iată câteva idei amenajare pod locuibil pe care le poți pune în aplicare:

  1. Transformă podul într-o cameră de oaspeți ordonată

Podul este spațiul perfect pentru a fi transformat într-o cameră de oaspeți, deoarece un spațiu de locuit suplimentar pentru prietenii și rudele care vor veni în vizită este întotdeauna binevenit. Nu te descuraja dacă spațiul existent pare mic sau înghesuit; trucul pentru a transforma acest spațiu într-o cameră de oaspeți este să te asiguri că emană o atmosferă primitoare și călduroasă, iar acest lucru îl poți realiza prin amplasarea corectă a mobilierului și prin decorul potrivit.

Sfat amenajare pod mic: Profită de curbura unică a podului pentru a „potrivi” fiecare piesă de mobilier. Acest lucru îți permite să utilizezi punctele forte ale podului și să îl faci și mai confortabil. Alege elementele decorative care emană o atmosferă primitoare. În ceea ce privește mobilierul, alege-l pe cel mai potrivit pentru dimensiunea podului tău.

  1. Transformă podul casei într-un studio

Dacă dispui de un pod spațios de ce să nu-l transformi într-un studio funcțional?

Acest lucru necesită mai mult efort deoarece un studio complet trebuie să aibă toate elementele esențiale pe un singur etaj, inclusiv o bucătărie, o baie și un dormitor.  Vei avea mai mai multă libertate în amenajarea studioului deoarece nu va trebui să asortezi decorul cu celelalte camere ale casei.

  1. Utilizează podul drept cameră de joacă pentru copii

Există părinți care nu se tem să intre în dormitorul copilului și să descopere că “un uragan a trecut pe acolo”? Să faci curățenie după copii poate fi o bătaie de cap, mai ales atunci când aceștia sunt mici și împrăștie jucării peste tot sau pictează pereții, ușile și tot ce le iese în cale.

Soluția?

Separă dormitorul de zona de joacă transformând spațiul din pod într-o cameră specială  pentru joacă. Aceasta este, fără îndoială, o idee de amenajare pod foarte utilă deoarece  implică doar mutarea jucăriilor din camera copilului în pod.

  1. Amenajează-ți propriul birou în pod

Deși poți aloca spațiu pentru birou în dormitor sau în camera de zi, locul ideal pentru munca la birou ar trebui să fie separat de camerele des utilizate din casă, pentru a te putea bucura de liniște, reușind astfel să fii mult mai productiv.

Cum poți amenaja un birou în podul casei tale?

Există câteva piese de mobilier de bază, dar și căteva piese decorative, cum ar fi un scaun confortabil, un birou și rafturi pentru cărți și documente, care nu ar trebui să-ți lipsească. Decorul ar trebui să fie minimalist, dar reconfortant. Folosește palete de culori liniștitoare pentru a îmbunătăți productivitatea și pentru a asigura o atmosferă fără stres în noul tău spațiu de birou.

Aici poți găsi diverse modele de birouri, rafturi, dar și scaune potrivite pentru amenajarea biroului în podul casei.

Citește și amenajare cameră la mansardă!